Hopp til innhold

Den snakkende pennen PENpal

Når du holder PENpal mot en bokside som er tilrettelagt for det, spiller den av lyd. Lyden kan for eksempel være opplesning av teksten på siden, spørsmål til teksten eller lydeffekter.  

PENpal gir lyd til bøkene utgitt av Mantra Lingua Publishing. Mantra Lingua har spesialisert seg på å gi ut tospråklige bildebøker for barn, og DFB har et stort utvalg av deres bøker i våre samlinger. De fleste av bøkene har tekst på engelsk pluss et fremmedspråk, men vi har også noen få titler med norsk pluss fremmedspråk.

PENpal kan bestilles fra katalogen

PENpal har lagringskapasistet til flere hundre lydfiler. Eksemplaret du låner inneholder lydfilene til ca. 150 bøker, inkludert alle de norske titlene. PENpal inneholder en bruksanvisning som viser hvordan du kan laste ned flere lydfiler fra forlagets hjemmeside og legge til i PENpal. Det er bare å laste ned de filene du trenger og la dem forbli på pennen ved retur, bare pass på at du ikke sletter noen av filene som alledere ligger der. 

Den enkleste måten å laste ned flere lydfiler er å gå til hjemmesiden til Mantra Lingua, laste ned de filene du trenger og kopiere over til pennen: http://www.talkingpen.co.uk/freelinkliv Legg lydfilene i mappen på PENpal som heter «Ap4».  

Video fra forlaget som viser hva PENpal kan brukes til: https://www.youtube.com/watch?v=25MmxfEvbfU

PENPal kan også kjøpes fra nettbutikken

Bøker fra Mantra Lingua Publishing kan brukes med pennen.