Hopp til innhold

Morsmålsdagen

Den internasjonale morsmålsdagen ble erklært av UNESCO i 1999, og har blitt markert 21. februar hvert år siden. Det er en flott anledning til å synliggjøre de språklige ressursene i lokalmiljøet.

Å få lov til å fokusere på eget morsmål og kulturell identitet betyr mye for oss alle, og gjennom feiringen blir vi aktive deltakere i å forme det flerspråklige fellesskapet i Norge!

Inspirasjon til aktiviteter og arrangementer

Flere har allerede opparbeidet erfaring om hva som bidrar til en vellykket aktivitet, og vi har samlet noen inspirerende historier på inspirasjonssida.

Promotering i flere kanaler

Om du vil promotere et planlagt arrangement, sette et midlertidig profilbilde eller lage en nyhetssak om Morsmålsdagen finner du bildefiler du kan bruke på ei egen nedlastingsside.

Temapakker hjelper deg i gang

For å bidra til feiringen låner DFB ut temapakker til de som ønsker det. Alle pakker til Morsmålsdagen inkluderer også plakater, ballonger, bokmerker og annen moro!

Temapakker for voksne

Temapakker for barn

En temapakke inneholder 10-15 bøker. Det er et begrenset antall pakker på hvert tema, men i tillegg kan vi også tilby generelle pakker med f. eks bildebøker eller romaner på mange språk.

Mer informasjon og påmelding

Kontakt Gulnara Bakke for påmelding og mer informasjon: gulnara.bakke@nb.no

Husk å skrive hvilke språk du ønsker bøker på. Pakkene sendes ut i midten av januar.

OBS! Siste frist for å melde seg på er fredag 29. januar.