Hopp til innhold

Vandreutstilling om arabisk mat

Eksempler på oppskriftskort i utstillingen. Du får åtte forskjellige oppskriftskort på enkle arabiske retter du kan lage hjemme.

Utstillingen består av rundt 20 kokebøker på arabisk, engelsk og fransk, samt pyntegjenstander, oppskriftskort, plakater og en roll-up. Det er gratis å låne utstillingen men du må bekoste returfrakten. Utlånstiden er 4 uker.

Bøker fra utstillingen. Bøkene kan gjerne lånes ut på kortidslån
Utstillingen består av fire plakater med korte fakta om arabiske mattradisjoner
Plakat fra utstillingen

Den arabiske verden strekker seg fra Nord-Afrika helt til den arabiske halvøy. Alle landene har forskjellige mattradisjoner basert på hvor på kontinentet de ligger, klima og historie. Selv om det arabiske kjøkkenet varierer i hele regionen, er det visse elementer som er gjennomgående: ferske grønnsaker rike på smak, krydder i alle farger, olivenolje og mye kjøtt av lam, storfe og kylling.

Disse mattradisjonene sier mye om hvem man er og hvor man kommer fra og derfor er de desto viktigere å bevare når man lever i utlandet. Denne utstillingen er ment å være en hyllest til den arabiske matkulturen, og gi et innblikk i et variert og sammensatt kjøkken det er verdt å kjenne til.

For mer informasjon og bestilling, kontakt:

Oddbjørn Hansen

Ansvarlig for samlinger på albansk, polsk, rumensk, hebraisk, islandsk, estisk, bosnisk, kroatisk, serbisk, slovensk, japansk, koreansk, malaysisk, singalesisk, thai og vietnamesisk. Ansvarlig for innkjøp av språkkurs og ordbøker. Ansvarlig for vandreutstillingen «Black Lives Matter».