Depotbiblioteket

Depotbiblioteket leverer fjernlån til norske bibliotek, og har en utlånssamling som består av over 2 millioner publikasjoner.

Depotbiblioteket er den største leverandøren av fjernlånstjenester til norske bibliotek, og navet i fjernlånsvirksomheten i Norge.

Søk i katalogen og bestill lån

Alle bibliotek kan låne og bestille kopier fra Depotbiblioteket, og levere materiale til samlingen. Privatpersoner som ønsker å låne fra Depotbiblioteket, må kontakte sitt nærmeste bibliotek for å gjøre en bestilling, eller bestille via Biblioteksøk.

Bibliotek som bruker systemet Alma bestiller fra Depotbibliotekets samling direkte i Alma.
Veiledning i hvordan man bestiller fjernlån fra Depotbiblioteket i Alma

Bestilling av materiale fra Det flerspråklige bibliotek via deres sider.

Bestilling av materiale via søketjenesten Biblioteksøk

Samlingen

Depotbibliotekets samling består av norske og utenlandske monografier og tidsskrifter, norske lydbøker, filmer og mikrofilmer. Depotbibliotekets samling er bygd opp av overførte, pliktavleverte og innkjøpte publikasjoner.

Samlingen består pr august 2023 av 1,6 millioner bøker, 640 000 tidsskriftbind, lydbøker, filmer, språkkurs og musikk (norsk musikk på CD-plater).

Vi har en så godt som komplett samling av norske bøker og en nesten komplett samling av norske tidsskrift. I tillegg norske lydbøker på CD, norske og utenlandske filmer på CD, språkkurs og musikk på CD.

Samlingen til Det flerspråklige bibliotek er også innlemmet i Depotbiblioteket sin samling. Denne består av over 100 000 bøker på mer enn 70 språk, filmer og språkkurs.

Kontakt Depotbiblioteket

Tlf. fjernlån: 75 12 12 82
E-post: depotbiblioteket@nb.no

Returnere lån til Depotbiblioteket

Lån returneres til Depotbiblioteket, biblioteknummer 0183300.

Nasjonalbiblioteket
Depotbiblioteket
Finsetveien 2
8624 MO I RANA

Dette gjelder også retur av bokpakker og fjernlån fra vår flerspråklige samling