Å stå i en krise – Bent Høie kommer til Biblioteklederkonferansen 2022

Portrett av Bent Hoie. Foto: John Gunnar Skien/ Statsforvaltaren i Rogaland
Foto: Jon Gunnar Skien /Statsforvaltaren i Rogaland

Hvordan lede og planlegge i en uforutsigbar krisetid og hva har vi har vi lært etter pandemien? Med dette som utgangspunkt har Nasjonalbiblioteket invitert tidligere helseminister, nå statsforvalter i Rogaland, Bent Høie til Biblioteklederkonferansen den 19. oktober. Han vil dele av sin kunnskap og sine erfaringer som leder på nasjonalt nivå da pandemien traff Norge i 2020.

Som helseminister under koronapandemien fikk Høie hovedansvaret for regjeringens politikk, og han høstet stor anerkjennelse for sin håndtering av situasjonen. Vi ser fram til å høre om hans erfaringer.

Høie er også aktuell med boken «Uro i koronaens tid» som kommer senere i høst. Der deler han fra sin politiske og personlige utvikling gjennom pandemien, og om hvordan det var å stå i spissen for krisehåndtering i halvannet år.

Bent Høie var helseminister i regjeringen Solberg fra 2013-2021 og stortingsrepresentant for Rogaland i 2000-2021. Han var også andre nestleder i Høyre i perioden 2010-2020. Fra høsten 2021 har han stillingen som statsforvalter i Rogaland. Høie har vært en markant helse- og sosialpolitiker og var leder av helse- og omsorgskomiteen på Stortinget i 2009-2013.

Har du husket å melde deg på høstens viktigste lederkonferanse?

Biblioteklederkonferansen går av stabelen den 19.-20. oktober. På høstens konferanse har vi invitert nye og aktuelle ledere for å snakke om ledelse og uforutsigbarhet på sine områder. Vi får også siste nytt om den svenske bibliotekstrategien, akademisk påfyll om det å lede i usikre tider samt en bibliotekledersamtale om temaet.

Påmeldingsfrist fredag 16. september