BibliotekNorge-lista blir historie

Av Svein Arne Tinnesand

Den 18.april 2000 lanserte Nasjonalbiblioteket sin e-postliste BibliotekNorge. 

I de tjue årene lista har eksistert har det blitt produsert flere tusen innlegg av mange hundre bibliotekfolk fra hele landet, noe også hensikten med lista var. De siste årene har det vært synkende aktivitet på lista og det er færre skribenter som har bidratt. Hovedgrunnen til dette er nok at det nå finnes mange ulike kanaler for informasjonsdeling bibliotekene i mellom. Der e-postlista i sin tid samlet bibliotek-Norge, er den i dag en av veldig mange kanaler som retter seg mot bibliotek og bibliotekansatte. 

Teknologien som ligger til grunn for lista er gammel og kan ikke lenger oppgraderes. 

Av disse grunnene tas lista ned fredag 28. august. 

Informasjonsdelingen og debatten i bibliotek-Norge stilner allikevel ikke. Vi har dedikerte fagblader på papir og nett som dekker viktige debatter som går. Blogger, sosiale medier og nyhetsbrev gir bibliotekansatte løpende oppdateringer og forskjellige blikk på aktuelle saker. 

Fra Nasjonalbibliotekets side har vi opprettet et nyhetsbrev til bibliotek som skal informere om nyheter om våre tjenester, nye e-læringskurs, konferanser og generelle nyheter fra den statlige delen av biblioteksektoren. Meld deg på her.  

I tillegg har vi utviklet et forum på bibliotekutvikling.no, hvor diskusjonen kan fortsette. Logg inn og ta en titt her. 

I forumet kan man diskutere og dele med alle som er inne og leser, eller velge å gå inn og dele kun til en gruppe. Alt dukker opp på din egen vegg. Du kan selv opprette grupper og invitere inn, eller ta del i de som allerede er opprettet. Forumet kan på den måten være stedet for diskusjonen i hele bibliotek-Norge og for de mer avgrensede samtalene. Vi håper dette vil gjøre enkelt å diskutere og dele rundt faglige spørsmål. Forumet er, på samme måte som BibliotekNorge-lista, drevet av Nasjonalbiblioteket, men er helt og holdent et verktøy for dere.  

Vi takker for 20 år med BibliotekNorge, innholdet fra disse årene ønsker vi å bevare for framtiden. Nå ser vi fram til deling av kunnskap og diskusjon på nye plattformer.