Nasjonalbiblioteket gjenåpner utstilling med skatter fra norsk kulturhistorie

Nasjonalbibliotekets faste utstilling Opplyst. Glimt fra en kulturhistorie, rakk å være åpen i knappe to uker før landet stengte ned 12. mars. Fra 2. juni kan publikum igjen besøke utstillingen og se kulturhistoriske skatter som Magnus Lagabøtes landslov, Amundsens sydpolbrev, Norges første avis, et manuskript fra SKAM og Karpes Heisann Montebello

Pressemelding fra Nasjonalbiblioteket.

Ansatte i bibliotek om ønsker omvisning, kan ta kontakt med Inger Stenersen.

Objektene i Opplyst representerer viktige øyeblikk i vår felles historie og forteller om store gjennombrudd, kreative mesterverk og avgjørende hendelser som har formet vårt ytringsrom og vår nasjon.

– Vi er svært glade for igjen å kunne åpne utstillingen og gi folk tilgang til noen av de mest interessante objektene fra norsk kulturarv, sier direktør for kulturformidling ved Nasjonalbiblioteket Ida Berntsen. 

Mens Opplyst har vært stengt for publikum, har utstillingen fått mye internasjonal oppmerksomhet. blant annet i Storbritannia, USA, India, Serbia og Italia. 

– Under nedstengingen har vi gledet oss stort over alle de fine artiklene om utstillingen som har blitt publisert rundt omkring i verden, sier Ida Berntsen. 

Opplyst har fått mye ros for sin utforming, og for hvordan objektene gir inntrykk av å sveve i rommet. Utstillingen er designet av Nissen Richards Studio, et London-basert arkitektur- og designbyrå.

Nasjonalbiblioteket følger alle retningslinjer for smittevern når utstillingen åpner igjen.

– Det var stor pågang til utstillingen de to ukene den var åpen, og interessen vil nok ikke være mindre nå. Vi har derfor innført rutiner for å opprettholde tilstrekkelig avstand mellom publikum i utstillingen, sier Ida Berntsen. 

Anne-Cath. Vestlys jubileumsutstilling og Kartsenterets utstilling, med de eldste trykte kartene over Norden og nordområdene, åpnes også for publikum.Utstillingene er åpne for publikum mandag–fredag kl. 11–18. Kafé Å åpnes også igjen, og forskere har nå mulighet til å se originalmateriale på spesiallesesalene. 

For bilder fra utstillingene og mer informasjon, kontakt:
Presseansvarlig Nina Bræin, e-post: nina.brain@nb.no, mobil: 951 50 912Utstillingsansvarlig Marte-Kine Sandengen, e-post: marte.sandengen@nb.no, mobil: 900 90 765Avdelingsdirektør for kulturformidling Ida Berntsen, e-post: ida.berntsen@nb.no, mobil: 900 36 060

Nasjonalbiblioteket
Avdeling for kulturformidling og informasjon
Telefon: + 47 23 27 60 00

E-post: informasjon@nb.no