Oppvarmingsfest på Nasjonalbiblioteket

Film og presentasjon av de nye fjellhallene i Mo i Rana på Nasjonalbibliotekets oppvarmingsmøte. Foto: Kari Margrethe Sabro

I anledningen Bibliotekmøtet 2022 inviterte vi deltagende bibliotekarer til oppvarming i Målstova i Nasjonalbiblioteket. Med servering på alle fat, ballonger og god stemning presenterte vi noen av de nye og spennende prosjektene Nasjonalbiblioteket jobber med.

Afternoon tea servert med kunnskap attåt. Foto: Kari Margrethe Sabro

Vi fikk se film fra den nye utbyggingen i Mo i Rana, der nye fjellhaller snart er klare til å ta imot enorme materialmengder fra bibliotek og arkiv. Gjestene fikk også innblikk i det store spennet i arbeidet biblioteket gjør, fra bevaring av det eldste trykte materialet i landet til fremtidsretta teknologi.

Nasjonalbibliotekaren ønsket velkommen, før ulike avdelinger presenterte sitt arbeid. Behandling av gamle samlinger og håndskrevne brev, innsamling av nettsider, tilrettelegging av materiale og formidling i nye kanaler som podcast og bruk av kunstig intelligens sto på programmet.

Presentasjon av Nasjonalbibliotekets arbeid med å samle inn og ta vare på norske nettsteder. Foto: Kari Margrethe Sabro

Det hele ble pakket inn av musikk ved Per Husby, gamle perler av noen reklamefilmer og avsluttet med omvisning i husets ulike utstillinger.

Lydhørt publikum i flotte omgivelser. Foto: Kari Margrethe Sabro