Gunvor Hofmo 100 år

Den 30. juni 2021 ville Gunvor Hofmo fylt 100 år, hun som er blitt stående som en av det tjuende århundrets fremste norske poeter. Med en uforlignelig billedskapende evne reflekterte hun i dikt etter dikt over hva det innebærer å være menneske. Hofmos forfatterskap er uløselig forbundet med andre verdenskrig. Hun led selv store tap, mistet familiemedlemmer og kjæresten Ruth Maier. Samtidig satte hun ord på erfaringer en hel generasjon kunne kjenne seg igjen i, som sorg, angst, lidelse, ensomhet, isolasjon.  

Gunvor Hofmo var bare 25 år da hun debuterte med Jeg vil hjem til menneskene i 1946. Til sammen ga hun ut tjue diktsamlinger: først fem som med en gang fikk klassikerstatus, så ble hun taus i seksten år, syk og ute av stand til å skrive, før hun i 1971 og fram til sin død 17. oktober 1995 utga femten diktsamlinger i jevn takt. Denne plakatutstillingen er en mulighet til både å markere Hofmos forfatterskap, men også til å trekke frem andre norske poeter, bla. Tarjei Vesaas og Inger Hagerup som begge var en del av hennes litterære krets.  

Bestill plakater her.

Du kan se bilder av plakatene under bestillingsskjemaet. Din bestilling er ikke gjennomført før du har trykket på «send» nederst på siden.  

Ved spørsmål, send en e-post til utstillinger@nb.no.