Biblioteklederkonferansen 2023

Hva kan vi lære av mennesker med indre drivkraft, de som har pågangsmot og lidenskap til å få til endringer? Og hvilke drivkrefter i samfunnet påvirker og utfordrer oss og bibliotekutviklingen?

Krefter som driver oss framover

Direktør for organisasjonen Public Libraries 2030, Ilona Kish kommer.  Hun jobber for å synliggjøre bibliotekenes rolle i Europa, og vil gi oss innsikt i europeisk bibliotekutvikling. Bibliotekdirektør ved Universitetsbiblioteket OsloMet Hege Undem Store kommer for å snakke om omstillingene de er inne i. Journalist og programleder i radioprogrammet Drivkraft  Vegard Larsen kommer for å dele sine erfaringer – Hva kjennetegner personer med drivkraft?  

Disse foredragsholderne er bare noen av de som kommer for å gi ulike perspektiver og innfallsvinkler til bibliotekenes rolle og ledernes rolle i samfunnet.

Her får du både personlige erfaringer fra ledere med sterk indre drivkraft, og innsikt i områder der ytre og ulike krefter kjemper om å påvirke og styre valgene vi tar som ledere. I tillegg handler årets biblioteklederdebatt om gode krefter og biblioteket. Kan det bli for mye av det gode?

Høstens viktigst møteplass for bibliotekledere

Vi ønsker å gi deg gnist og inspirasjonen gjennom gode historier fra dyktige ledere og fagpersoner. Biblioteklederkonferansen er en årlig møteplass for bibliotekledere i hele landet med faglig påfyll, arrangert av Nasjonalbiblioteket. Her kan du treffe andre bibliotekledere, få siste nytt fra myndigheter og lytte til dyktige foredragsholdere.

«I tillegg til det faglige er det hyggelig å være så mange bibliotekfolk samlet. God stemning.»

«Det jeg liker best er at det tar opp bibliotekpolitikk på et høyere nivå, og at det settes inn i en større samfunns-sammenheng. Treffe igjen hyggelige gamle kolleger og bli kjent med nye.»

Sitat fra evaluering av biblioteklederkonferansen 2022

Her finner du mer informasjon om programmet, foredragsholderne og påmelding. Påmeldingsfrist er 8. september